“Det har sorgen lært mig om livet” – Kristeligt Dagblad, december 2018

Alle planer og drømme faldt. Vi mistede kontrollen. Vi kæmpede imod, men forgæves – døden vandt. Den er stærkere end os, og den kommer pludseligt og uventet.

Siden har det handlet om at genfinde fodfæste, overleve og genopbygge.

Sorgen har lært mig, at man i nogen grad kan og skal ’hele’ sig selv – men mest er vi skabt til at hele hinanden, for alene er vi sårbare.

Der er flere lyse øjeblikke nu. Jeg tør håbe og drømme igen. Men sorgen har rørt ved min inderste kerne. Meget er forandret. Det som før var sløret, står nu knivskarpt. Verden står i et klarere skær. Det meste skal give mening, og jeg mister tålmodigheden i selskab med brok, varm luft og tomgangs-tale om ligegyldigheder. Jeg er bange for at spilde tiden, for livet er kortere, end jeg troede.

Sorgen vil altid være der, men den finder sin plads. I skyggen af gryende glæde, håb og fornyet livslyst vil den, tror jeg, fortone sig en smule – levne plads til, at man kan være i et ’nyt’ og anderledes liv og fylde det liv ud på en ny og anderledes måde.

https://www.kristeligt-dagblad.dk/bagsiden/efter-sorgen-staar-verden-klarere

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.